Μ.Κ.Ο. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΚΑΛΛΑΣΑ /// N.G.O. GREEK VOLUNTEERS - KALASHA


ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (Μ.Κ.Ο.) ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ιδρύθηκε το 1999 και έχει σκοπό τη συνεργασία με φορείς της Ελλάδας καθώς και με λαούς και εθνότητες των αναπτυσσόμενων χωρών για την παροχή βοήθειας στα πλαίσια της φιλίας, αλληλεγγύης, επικοινωνίας και συνεργασίας των ανθρώπων. Από το 1995 μέχρι την ίδρυσή της, λειτουργούσε ως ομάδα ατόμων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εκπαιδευτικής κοινότητας, με την ονομασία ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΛΛΑΣΑ.

Έχει δραστηριοποιηθεί στο Β.Δ. Πακιστάν, στην οροσειρά του Ινδικού Καυκάσου, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σε υψόμετρο 2000μ – 2500μ στην περιοχή των Καλάσσα. Με πόρους που εξασφάλισε από τις εθελοντικές δραστηριότητες μελών, φίλων και συνεργατών της καθώς και από χορηγίες διαφόρων φορέων, συλλόγων, οργανισμών, δήμων κ.α. έχει πραγματοποιήσει στην αναφερόμενη περιοχή έργα κοινής ωφελείας σεβόμενη την τοπική αρχιτεκτονική. Από το2001 ο κύριος χορηγός των έργων είναι η HELLENIC AID του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα έργα που κατασκευάζουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ είναι σχολεία, δεξαμενές πόσιμου νερού και συστήματα ύδρευσης οικισμών. Προσπαθούν ώστε οι αποστολές τους να συνοδεύονται από Έλληνες γιατρούς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους των κοιλάδων προσφέροντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ δεν έχουν επαγγελματικά στελέχη. Όσοι συμμετέχουν στις αποστολές τους εργάζονται εθελοντικά αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και διατροφής τους. Με τον τρόπο αυτό το 100% των χρημάτων που συγκεντρώνουν ξοδεύονται, αποκλειστικά και μόνο, για τα κοινωφελή έργα που κατασκευάζουν στην περιοχή των Καλλάσα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

· Οργανώνουν ομιλίες και εκδηλώσεις για τη χώρα του Πακιστάν, τους Καλλάσα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της φυλής αυτής.

· Προωθούν τα προγράμματα των <<οικονομικών υιοθεσιών >>και των υποτροφιών για τη βελτίωση της εκπαίδευσης των μαθητών των Καλλάσα.

· Παρέχουν δωρεάν φάρμακα στους κατοίκους, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο γιατρό της περιοχής.

· Εφοδιάζουν τα σχολεία με θερμάστρες, θρανία, γραφική ύλη κ.λ.π.

· Συνεργάζονται με τους Καλλάσα και τις τοπικές αρχές για την ολοκλήρωση των έργων, σεβόμενοι τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής.

· Εργάζονται και επιστατούν καθόλη τη διάρκεια της κατασκευής των έργων.